jueves, 22 de octubre de 2009

Explicació d'un conte

Com s’ha d’explicar un conte:
Primer de tot, s’ha de conèixer el conte, per tant, el narrador s’ha d’aprendre el conte, és a dir, ha d’haver sentit íntimament l’obra abans d’intentar fer-la conèixer als altres.
El narrador s’ha de prendre seriosament el conte, per tant, ha de donar-li un valor a aquest.
Assimilació més que memorització, és a dir, s’ha de reduir la narració als elements principals, a allò que realment és important en la història.
Preparació de les condicions físiques, per tant, els infants han de procurar asseure’s en una sola fila, no massa lluny i davant del mateix narrador.
Explicació dels fets, és a dir, l’acció ha de ser ininterrompuda, amb una velocitat sempre en augment, desenvolupant-se amb rapidesa i acabant amb un cop d’efecte eficaç.
I per últim, un altre fet important, és la veu del narrador, que ha de ser tranquil·la i reposada. Hem d’utilitzar la simpatia, la comprensió i l’espontaneïtat.


Hem trobat un article molt interessant en la pàgina web SOLO HIJOS de la pedagoga Elena Roger Gamir on explica molt detalladament l'importància d'aquest enllaç.

La finalitat d'aquest enllaç és remarcar la importància de saber explicar un conte.
Explicar un conte no és nomès saber de qué tracta sinó, com fer-ho per tal de que els nens no perdin el fil de la narració i poguin extreure allò important que vol transmetre el conte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario